Click here to return to the home page.
Morgan 3 Wheeler
Who's Online
22 registered (Wirewheel, Nick55, sid, teifistar, taffy, nippymog, mph, croftmog, Alistair, Duncanfromtexas, KennethM, William Hewett, Richard Wood, Guten, John07, nick w, ajg141, M3W55, PhilipNZ, SFG, Ray, Gareth H), 142 Guests and 12 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Latest Photos
Allon White trim shop . Roadster interior changes
PocketRocket - Rolling Chassis - Roadster
M3W Tour of New Zealand 2019
Concept Royal Enfield V Twin
Go Outdoors
Newest Topics
Ideas please - Devon/Dorset
by SFG
17 minutes 33 seconds ago
H&H Auction Duxford 20.03.2019 - F4
by Stephen888
Today at 07:47 PM
How to match glove box lock to door key
by Gambalunga
Today at 03:23 PM
Wheel weights
by John V6
Today at 12:35 PM
NEC Classic car restoration show, this weekend
by WOX9
Today at 08:34 AM
Motolita Steering Wheel
by SFG
Yesterday at 05:39 PM
MMC Sport Rack - spare wheel attachment
by BobJ
Yesterday at 05:27 PM
Newest Members
Jabax4, UTE, robert l, RogerU, GIB
6422 Registered Users
Shout Box

Forum Stats
6,422 Registered Members
33 Forums
34,572 Topics
556,879 Posts

Most users ever online: 341 @ 11/02/18 10:30 PM
Today's Birthdays
Gunnar, Laurens, lord-richfield, robmog88, rosko
Topic Options
#551293 - 01/01/19 10:54 PM Does Your Morgan Tick When it is Off
2Sharp Offline
L - Learner Plates On

Registered: 20/10/16
Posts: 131
Installed a new battery and my battery ran down. I noticed every now and then you hear a tick and the tachometer moves up and down. Is this normal? I assuming that is what is running the battery down when it sits.

Thanks

Top
#551297 - 02/01/19 12:07 AM Re: Does Your Morgan Tick When it is Off [Re: 2Sharp]
PaulV Offline
Talk Morgan Regular

Registered: 22/05/15
Posts: 702
Loc: Oxon
No ticking for me...

1. I use a CTEK connected to the 12v accessory port in the car. Never had a problem starting after its been on this (on original 3 yr old battery)...

2. When overnighted at RTTC twice this year and the battery failed to start the car on both occasions. I took their suggestion to check and top up the battery - found the water levels low. Carry a Lithium booster pack in case of issues on travels though...

Top
#551298 - 02/01/19 12:43 AM Re: Does Your Morgan Tick When it is Off [Re: 2Sharp]
2Sharp Offline
L - Learner Plates On

Registered: 20/10/16
Posts: 131
Thanks. Maybe just better to use a tender charger. The ticking is very odd. Very intermittent timing wise and takes about 5 minutes. It is like a pulse of electricity going through to the tack.

Top
#551314 - 02/01/19 08:52 AM Re: Does Your Morgan Tick When it is Off [Re: 2Sharp]
Calypso Red Offline
Just Getting Started

Registered: 20/08/17
Posts: 46
Loc: Staffordshire UK
2Sharp, what model of Morgan do you have & what year is it?
_________________________
Calypso Red
1994 +8 BMW Calypso Red.
2002 4/4 4 seater BMW Calypso Red.

Top
#551341 - 02/01/19 12:13 PM Re: Does Your Morgan Tick When it is Off [Re: PaulV]
lowebird Offline
Talk Morgan Addict

Registered: 11/01/11
Posts: 3252
Loc: norfolk, UK
Originally Posted By PaulV
No ticking for me...

1. I use a CTEK connected to the 12v accessory port in the car. Never had a problem starting after its been on this (on original 3 yr old battery)...

2. When overnighted at RTTC twice this year and the battery failed to start the car on both occasions. I took their suggestion to check and top up the battery - found the water levels low. Carry a Lithium booster pack in case of issues on travels though...


I will admit to this, but I thought Morgan batteries were either sealed for life, no fill or gel type. Is that wrong, if so I better get out to the garage and have a look.
_________________________
Here for a good time not a long time!!
Reg

Top
#551353 - 02/01/19 01:13 PM Re: Does Your Morgan Tick When it is Off [Re: 2Sharp]
2Sharp Offline
L - Learner Plates On

Registered: 20/10/16
Posts: 131
I have a 2017 Morgan 3 wheeler.

Top
#551356 - 02/01/19 01:27 PM Re: Does Your Morgan Tick When it is Off [Re: 2Sharp]
planenut Offline

Talk Morgan Regular

Registered: 29/06/12
Posts: 951
Loc: United Kingdom, Lincolnshire

No ticking or flick of the tacho on my 2013 M3W. Suggest something is not quite right there. Try removing a fuse at a time to see what circuit is causing the "tick" as a start. Even with the immobiliser fitted your battery shouldn't drain in less a month, if it's in good condition.

Top

Moderator:  Aeroman