Click here to return to the home page.
Image of a road.
Who's Online
1 registered (JoeSpeetjens), 105 Guests and 13 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Latest Photos
Driving the Blue Ridge just south of Roanoke
Searching for somewhere scenic...
Custom made storage box for luggage rack
Southern Weather comes North
Island of Muhu in the rain
Newest Topics
This little vid has popped up on YouTube
by Stewart S
Yesterday at 08:21 PM
It's a go.
by meabh
Yesterday at 02:23 PM
Piston Heads Tues Evening
by lowebird
Yesterday at 10:08 AM
Wow - A message for 3 Wheeler owners from MMC
by PaulV
18/06/19 07:22 PM
A message for 3 Wheeler owners from MMC
by TalkMorgan
18/06/19 07:16 PM
A message for 3 Wheeler owners from MMC
by TalkMorgan
18/06/19 07:15 PM
Fabulous "proper" Mini for sale....price WOW
by MDS61
18/06/19 06:30 PM
Newest Members
PaulyG, René, Bodensee-Mog, Pip, jakexj9000
6556 Registered Users
Shout Box

Forum Stats
6,556 Registered Members
33 Forums
35,402 Topics
571,268 Posts

Most users ever online: 341 @ 11/02/18 10:30 PM
Today's Birthdays
No Birthdays
Page 1 of 3 1 2 3 >
Topic Options
#553033 - 10/01/19 04:21 PM Brake Lights not Working
V8Dave Offline
Just Getting Started

Registered: 24/11/16
Posts: 43
Loc: West Auckland, Co. Durham
Hi.
The brake lights on my 2010 Roadster are not working. I don't believe it is the fuse as the reversing light works and, according to the fuse box listing this is on the same fuse. The brake light switch is mounted at the base of the brake pedal. I have disconnected the wires from the brake switch and tried jumping them but still no brake lights. Has anyone any suggestions to locate the problem.

Top
#553055 - 10/01/19 05:09 PM Re: Brake Lights not Working [Re: V8Dave]
John V6 Offline

Member of the Inner Circle

Registered: 21/07/07
Posts: 13311
Loc: Suffolk
Check the earth at the rear of the car.
Is there power at the switch?
_________________________
JohnV6
2006 Indigo Blue Roadster S1

Top
#553060 - 10/01/19 05:25 PM Re: Brake Lights not Working [Re: John V6]
V8Dave Offline
Just Getting Started

Registered: 24/11/16
Posts: 43
Loc: West Auckland, Co. Durham
Thanks for the quick response I will check the earth at the back of the car tomorrow. I am not sure there is power at the switch.

Top
#553071 - 10/01/19 06:05 PM Re: Brake Lights not Working [Re: V8Dave]
clubsport Offline
Just Getting Started

Registered: 12/08/08
Posts: 44
Loc: Kent / Se London
Once you have checked the fuse and earth, I Would buy a brake light switch, fit the new one, if it makes no difference then you have a spare.

I have got through a couple of these over the years on my 4/4.

Top
#553086 - 10/01/19 07:00 PM Re: Brake Lights not Working [Re: V8Dave]
xc68anc Offline
Just Getting Started

Registered: 16/11/18
Posts: 76
Loc: Germany, Rhein-Main Area
In cause the fuse mustn't be on the right place it's the first step to have a look about powerinput at the switch. The easy way: take a 12v bulb and put one cable to middle contactpoint and the other cable to the outside metal.

If the switch is broken the light would work if you fix the cables together as you had done.

If there is no power on the cable at the pedal and no fuse is broken (check ecery fuse!) than there may be a problem in the wiring.

Good luck!

René

Top
#553094 - 10/01/19 07:22 PM Re: Brake Lights not Working [Re: V8Dave]
sospan Offline
Talk Morgan Sage

Registered: 31/05/10
Posts: 6181
Loc: Llanelli
I had similar on my old 4/4 on the driver side rear indicator. I did the “wiggle” test on the wiring by reaching up under the wing and wiggling the wires. The earth wire was the problem. I took the light fitting off and the eatyh wire was simple rivetted to the plate and was not a tight fit. I renewed the fit , put vaseline over it and it sorted the problem. So, do as JohnV6 suggested. Check earthing.
A lot of the wiring on a Morgan is exposed and it is worth giving it a check, especially earth points.
_________________________
Red Plus8

Top
#553131 - 10/01/19 11:26 PM Re: Brake Lights not Working [Re: V8Dave]
Jacques Offline
Just Getting Started

Registered: 21/12/08
Posts: 34
Loc: Between Paris & Montlhery - Fr...
Check all the fuses as the fuse box listing is only a joke !
My two cents
_________________________
Happy Morgan +8 (2001) owner
BMW 435i - X Drive
Royal Enfield 500 EFI

Top
#553174 - 11/01/19 11:14 AM Re: Brake Lights not Working [Re: V8Dave]
Felix42 Offline
Talk Morgan Regular

Registered: 17/12/13
Posts: 882
Loc: Newton Abbot, South Devon UK
The hydraulic brake light switches in older Morgans have a habit of burning out because the addition of the cobra light put too much current through them. The switch has very crude contacts inside (I sawed on in half once to have a look).

The solution to this is to fit a relay and/or LED lightbulbs.
_________________________
John

Silver 2005 S1 Roadster V6 - Henrietta

Top
#553181 - 11/01/19 11:35 AM Re: Brake Lights not Working [Re: V8Dave]
DaveW Offline
Roadster Guru
Member of the Inner Circle

Registered: 11/12/08
Posts: 17436
Loc: South Yorkshire
I put a microswitch on the pedal of my 2005, with a relay. You could also retro fit the current pedal switch.
_________________________
DaveW
2005 Corsa Red Roadster S1
2016 Saffron Yellow (Narrow) Plus 4

Top
#553185 - 11/01/19 12:05 PM Re: Brake Lights not Working [Re: V8Dave]
V8Dave Offline
Just Getting Started

Registered: 24/11/16
Posts: 43
Loc: West Auckland, Co. Durham
Hi,

Checked the earths and all of the fuses and all OK. It would appear that there is power reaching the switch terminals as the test light lit when connected to the live wire coming in. However when you bridge the two leads there are no brake lights coming on. Would I be right in assuming there is a connection problem between the switch and the brake lights and is there a splitter connector at the rear of the car prior to the connectors at each lamp.
Thanks

Top
Page 1 of 3 1 2 3 >

Moderator:  Aeroman, Boshly, Simon