Click here to return to the home page.
Image of a road.
Who's Online
13 registered (Bonesie, RJW, MOG42, WOX9, Chilliblu, peterd, Wirewheel, rainbowj, Lord Unstone, John Robie, Watty, Hamwich, Fox Terrier), 120 Guests and 35 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Latest Photos
out today
Turbo Plus 4 - final report
Sunny Shropshire!
As Ordered
Spring in Norway
Newest Topics
Cockpit canopy
by Bonesie
Today at 06:30 AM
Aero Screens... not fit or not to fit
by pete757
Today at 01:50 AM
Longterm Storage
by Michael H
Yesterday at 10:57 PM
Looks familiar
by Gambalunga
Yesterday at 10:27 PM
Have you deleted your Google search history?
by Gambalunga
Yesterday at 02:24 PM
Ecoboost Plus 4 - postscript
by griffo
Yesterday at 01:25 PM
Liberation Day (Italy)
by Gambalunga
Yesterday at 10:54 AM
Newest Members
Andy Hatch, Toyracer59, Roxy Plus4, RobCol, Rsglush
6471 Registered Users
Shout Box

Forum Stats
6,471 Registered Members
33 Forums
34,873 Topics
562,860 Posts

Most users ever online: 341 @ 11/02/18 10:30 PM
Today's Birthdays
adrian, Brian Martin, olive64, urs
Page 3 of 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Topic Options
#553724 - 14/01/19 07:55 AM Re: Won't idle..... [Re: TBM]
Gambalunga Offline

Member of the Inner Circle

Registered: 03/09/11
Posts: 11159
Loc: Mandello del Lario, Lake Como,...
The dip beam problem could be the switch on the steering column stalk. Some people fit relays for the headlights to reduce the current running through the switch and thereby protecting it.

Have you checked the fuel filters? It may be that you have had some dirty or water contaminated fuel at some time.

I'm not familiar with the Weber but I would have thought there should be a small filter on the fuel input plus a filter in the fuel line. If there is a drain plug on the fuel float bowl you could try draining it in case there is water or sediment in the float bowl.


Edited by Gambalunga (14/01/19 08:03 AM)
_________________________
Peter


Top
#553727 - 14/01/19 08:05 AM Re: Won't idle..... [Re: Gambalunga]
TBM Offline
Learner Plates Off!

Registered: 06/11/18
Posts: 432
Loc: Northants, UK
Originally Posted By Gambalunga
The dip beam problem could be the switch on the steering column stalk. Some people fit relays for the headlights to reduce the current running through the switch and thereby protecting it.


I upgraded to Halogens a couple of weeks ago, so that may well be the case - possibly burnt the switch out. I'll check tonight. I have a spare relay so will pop that in and bypass the switch pro tem.

Originally Posted By Gambalunga
Have you checked the fuel filters? It may be that you have had some dirty or water contaminated fuel at some time.


It was all done by Allon White just before christmas - new filter and carb clean, but if refilling the tank is stirring up debris then it'll block up again. I'll fit a new filter and clean the gauze on the fuel pump. If it was a bike, I'd whip the tank off and give it a flush and a treatment!

At least I can now discount the 'uniformity' of the problem - that was probably just coincidence!
_________________________
1972 4/4 4 seater
Too many ratty motorbikes

Top
#553738 - 14/01/19 09:19 AM Re: Won't idle..... [Re: TBM]
John V6 Offline

Member of the Inner Circle

Registered: 21/07/07
Posts: 13041
Loc: Suffolk
Try cleaning out the idle jet.
_________________________
JohnV6
2006 Indigo Blue Roadster S1

Top
#553739 - 14/01/19 09:23 AM Re: Won't idle..... [Re: John V6]
TBM Offline
Learner Plates Off!

Registered: 06/11/18
Posts: 432
Loc: Northants, UK
Originally Posted By John V6
Try cleaning out the idle jet.


Just 'googled' and they look are fairly accessible and easy to remove, so will have a crack at that too.
_________________________
1972 4/4 4 seater
Too many ratty motorbikes

Top
#553743 - 14/01/19 09:37 AM Re: Won't idle..... [Re: TBM]
CooperMan Offline

Talk Morgan Regular

Registered: 19/11/15
Posts: 840
Loc: Yorkshire
Originally Posted By TBM
Back to the drawing board.....

Started fine this morning, first 20 miles (mixture of fast road and 30mph stuff) all fine.

Got to MK and third roundabout in she stalled at idle and continued to do so at each one till I got to work (starts immediately after each stall). Removed the fuel cap when I got to work, started fine, but wouldn't idle. She will idle with about 1/3 choke.

Any thoughts? Done about 50 mile so far on this tank full.



TBM, looking at the age of your Mog, I would suggest you replace your Condenser as they are known to fail erratically when hot (assuming you're still on points & condenser ignition)
_________________________
Jon M

Top
#553744 - 14/01/19 09:41 AM Re: Won't idle..... [Re: CooperMan]
Graham, G4FUJ Offline
Salty Sea Dog
Member of the Inner Circle

Registered: 03/07/07
Posts: 22062
Loc: Cheltenham, Glos. UK
Beat me to it Jon! smile
_________________________
Graham (G4FUJ)

D8921 L44FOR '93 4/4 Giallo Fly 2 seat smile
'90 LR 90 SW
'07 MINI Cooper

Top
#553746 - 14/01/19 09:49 AM Re: Won't idle..... [Re: CooperMan]
TBM Offline
Learner Plates Off!

Registered: 06/11/18
Posts: 432
Loc: Northants, UK
Originally Posted By CooperMan
TBM, looking at the age of your Mog, I would suggest you replace your Condenser as they are known to fail erratically when hot (assuming you're still on points & condenser ignition)


Good call.

I'll get that sorted as well. Ultimately will change to an electronic but that'll in a couple of 'pay days'!
_________________________
1972 4/4 4 seater
Too many ratty motorbikes

Top
#553753 - 14/01/19 11:27 AM Re: Won't idle..... [Re: TBM]
Gambalunga Offline

Member of the Inner Circle

Registered: 03/09/11
Posts: 11159
Loc: Mandello del Lario, Lake Como,...
Yes. I wondered about an electrical problem but discounted it because it starts again straight away. So long that I haven't had to worry about points ignition that I forgot about the condenser. They cost so little that it is worthwhile changing it if only to eliminate that as the source of the problem.
_________________________
Peter


Top
#553754 - 14/01/19 11:37 AM Re: Won't idle..... [Re: Gambalunga]
TBM Offline
Learner Plates Off!

Registered: 06/11/18
Posts: 432
Loc: Northants, UK
Originally Posted By Gambalunga
Yes. I wondered about an electrical problem but discounted it because it starts again straight away. So long that I haven't had to worry about points ignition that I forgot about the condenser. They cost so little that it is worthwhile changing it if only to eliminate that as the source of the problem.


That's what's been frustrating me - if she struggled to start, then it would be easier to diagnose, but she springs back into life virtually instantly - on occasions I've just dropped the clutch and bumped her back into life very easily.

My plan so far:

Change Fuel Filter
Clean fuel pump gauze
Remove and clean idle jets.
Replace Condenser (or if I can sneak it past the Mrs, buy an electronic ignition and new coil smile )
_________________________
1972 4/4 4 seater
Too many ratty motorbikes

Top
#553771 - 14/01/19 01:06 PM Re: Won't idle..... [Re: TBM]
Paul F Offline

Talk Morgan Expert

Registered: 20/08/10
Posts: 2287
Loc: Costock, South Nottinghamshire...
That looks like a good solid plan.
_________________________
Paul
Costock, UK
2014 4/4 Rolls Royce Garnet Red
Disco 4
Teddy - 17h1 Irish Draught cross

Top
Page 3 of 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Moderator:  Aeroman, Boshly, Simon