Click here to return to the home page.
Morgan Aero 8
Who's Online Now
3 registered members (Image, Hawki, planenut), 142 guests, and 29 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Top Posters(30 Days)
+8Rich 396
John V6 363
Hawki 127
Newest Topics
Plus 8 DHC a very rare breed
by +8Rich. 04/08/20 10:38 PM
Am I asking for trouble.....
by taffy. 04/08/20 10:32 PM
What the ..... hit me?!
by KennethM. 04/08/20 09:30 PM
A slightly poorly Morgan now at Lifes
by Stewart S. 04/08/20 05:29 PM
Gordon Murray's new ride
by milligoon. 04/08/20 05:08 PM
Trying to find a badge..
by NickCW. 04/08/20 01:42 PM
Morgan records.....
by TBM. 04/08/20 09:55 AM
Latest Photos
riding through the montains
SNOWDONIA B4407/A543
GTN Soft top re-fitted
GTN Visors
A Great Escape to Orford & Snape Maltings
Newest Members
WLPM, Lilliput, Andrew1806, RBooth, Martien
7087 Registered Users
Forum Statistics
Forums34
Topics38,979
Posts641,524
Members7,087
Most Online1,033
Dec 28th, 2019
Today's Birthdays
No Birthdays
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
indicators fault #650487
14/07/20 11:41 AM
14/07/20 11:41 AM
Joined: Apr 2009
Posts: 4
P
Paul F F Offline OP
New to Talk Morgan
Paul F F  Offline OP
New to Talk Morgan
P

Joined: Apr 2009
Posts: 4
Series1 2002 NSF indicators Bulb type 3157 12v 27/7 Watts. The 7 watt element is not lighting (elements are Good). Indicators are flashing fast but normal speed using hazards. Must be a relay in the control box but which one!

Re: indicators fault [Re: Paul F F] #650502
14/07/20 12:24 PM
14/07/20 12:24 PM
Joined: Jun 2015
Posts: 560
North Somerset, UK
D
Deejay Offline
Talk Morgan Regular
Deejay  Offline
Talk Morgan Regular
D

Joined: Jun 2015
Posts: 560
North Somerset, UK
Talking blind here but...Is the rear one working? If so, that would tend to rule out relay. Could be a corroded contact, faulty plug and socket or break in the wire somewhere?


Doug

2011 +4 in Rich Maroon
Re: indicators fault [Re: Paul F F] #650551
14/07/20 03:14 PM
14/07/20 03:14 PM
Joined: Apr 2009
Posts: 4
P
Paul F F Offline OP
New to Talk Morgan
Paul F F  Offline OP
New to Talk Morgan
P

Joined: Apr 2009
Posts: 4
All the bulbs are working except the NSF 7watt element., which is good doesn't light up.

Re: indicators fault [Re: Paul F F] #650605
14/07/20 06:36 PM
14/07/20 06:36 PM
Joined: Jan 2007
Posts: 1,485
A
aerotaff Offline
Has a lot to Say!
aerotaff  Offline
Has a lot to Say!
A

Joined: Jan 2007
Posts: 1,485
Paul. If you wiggle the bulb in the holder there's a fair chance it will light up shes'e getting on a bit and the holders corode, also the wires will be quite brittle as theres no protection from the elements. I did a partial re wire around the lights and horn last year same problem as you but with the horn intermittant as well. while your underneath check the headlamp contraption is cable tied to the body a must on the series1 as they can vibrate and detach from the headlight and are about 180 quid each which I found out to my cost. I think you have a simple fault so good luck fixing it.

Em

Re: indicators fault [Re: Paul F F] #650615
14/07/20 07:31 PM
14/07/20 07:31 PM
Joined: Apr 2012
Posts: 4,659
Surrey. UK
Neilda Offline
Part of the Furniture
Neilda  Offline
Part of the Furniture

Joined: Apr 2012
Posts: 4,659
Surrey. UK
As above, there's probably some corrosion in there. I had the same issue on mine last year - I took all the bulbs out, lightly sanded the contacts (in the holders and on the bulbs) and everything returned to normal.


+8 4.8
Re: indicators fault [Re: Paul F F] #650646
14/07/20 10:18 PM
14/07/20 10:18 PM
Joined: Nov 2013
Posts: 232
Virginia, USA
Georgetoad Offline
L - Learner Plates On
Georgetoad  Offline
L - Learner Plates On

Joined: Nov 2013
Posts: 232
Virginia, USA
Theres a product on the market called "Bulb Grease". You put it on the bulb terminals and it stops corrosion. Could be at Halfrauds or at your local marine supplier. I've used it on various vehicles and it works.


'34 Family 4
'70 +8
'03 Hummer H2
Re: indicators fault [Re: Paul F F] #650769
15/07/20 06:20 PM
15/07/20 06:20 PM
Joined: Apr 2009
Posts: 4
P
Paul F F Offline OP
New to Talk Morgan
Paul F F  Offline OP
New to Talk Morgan
P

Joined: Apr 2009
Posts: 4
Problem solved, the wings had been off the car to a just the sterling rack. When replaced the two wires for the NSF indicator bulb holder were put into the centre and left pins (not me) which is incorrect. The two wires should put onto the two outside pins. All working now.


Moderated by  Aeroman, Simon 

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.1